Corinn Linkowski – “her only desire was to show Gods Glory to the world”

Regelmatig struin ik YouTube af op zoek naar interessante content. Ik vind het vooral heel erg leuk om andere zangers en zangeressen te volgen en te luisteren naar hun versies van bestaande liedjes (covers). Ongeveer een jaar geleden stuitte ik op coverzangeres Genavieve Linkowski.

Hallelujah

Genavieve is een coverzangeres die naast seculiere bekende liedjes ook christelijke liedjes covert. Ze is overtuigd christen en deelt haar geloof heel openlijk via al haar social media platformen. Door haar prachtige stem was ik al snel overtuigd om haar te volgen op YouTube. In de meeste van haar video’s zingt ze solo, maar er kwam ook een prachtige cover online waarin Genavieve het nummer “Hallelujah” van Lennard Cohen covert samen met haar zus Corinn. Ik was erg onder de indruk!

“I lost my sister”

Niet lang daarna volgde een heel verdrietige video op het kanaal van Genavieve Linkowski. “I lost my sister…” luidde de titel. Met de tranen in mijn ogen heb ik de video bekeken waarin Genavieve openlijk probeert te vertellen over hoe ze haar achttienjarige zus is verloren door een auto ongeluk. In de video is ook te zien hoe Genavieve tijdens de herdenking van haar zus speecht. Het gezicht uit de video van een aantal maanden geleden krijgt in deze speech ineens een verhaal. Ik leer het meisje van de cover van Hallelujah, Corinn, kennen door de overlijdensspeech van haar zus…

Getuigenis via YouTube

De speech van Genavieve gaat niet alleen over Corinn, maar ook over God. Corinn was een gelovige jongere die graag getuigde van God, Jezus en de Heilige Geest. Wat een enorme getuigenis spreekt er door een meisje wat plotseling en veel te jong moest overlijden. Een getuigenis, juist omdat Genavieve nu de kans krijgt om te vertellen over het geloof van haar zus.

Wat Corinn met haar leven had willen vertellen, vertelt Genavieve nu door haar dood.

Via een overlijdensspeech, via vrienden en familie maar ook wereldwijd via YouTube.

Tijdperk van social media

Voor mij zijn dit video’s waar een ongelooflijk vertrouwen en geloof in God doorheen straalt. Een enorm sterke getuigenis, door alle kwetsbaarheid die wordt gedeeld. Er verandert zoveel in deze wereld. Jij en ik leven in het tijdperk van internet en social media platformen. We horen regelmatig negatieve reacties over deze ontwikkelingen en zien om ons heen dat verandering niet altijd goed uitpakt. Mensen worden “social media moe”, ze worden onzeker en raken overspannen. Overal waar ze zijn, zijn ze online en “social media” zorgt er eigenlijk juist voor dat we helemaal niet meer sociaal zijn in real life.

Verbonden

Daartegenover staat dat afstanden niet meer bestaan anno 2019. Verhalen vanuit de andere kant van de wereld bereiken ons via YouTube en inspireren ons. Getuigenissen en levensbeschouwingen reizen de wereld over binnen enkele minuten. We zijn “verbonden” met iedereen, over de hele aarde.

 

Kan dit een ook een nieuwe manier voor God zijn om door ons heen te werken?

 

Liefs,

Jildou

One thought on “Corinn Linkowski – “her only desire was to show Gods Glory to the world”

  1. Ieder nadeel heeft zo z’n voordeel. Of er is ook altijd een positieve kant.En ja anders hadden we dit niet kunnen delen metelkaar. Dank voor het delen ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>