Niets te vrezen

Je hebt een engel aan je zijde, trek ten strijde.

Je bent bewapend en bemoedigd en gezegend.

Er gaat een leger voor je uit, het danst en zingt een strijdlied luid.

Kind van God, jij hebt hier niets te vrezen.

Niets te vrezen, stel je dat eens voor… kun je dat? Ik zie mezelf al over straat lopen. Een engel naast mij en een leger voor me uit marcherend. Zou je nog bang zijn als je zo bewapend over straat liep? Ik denk dat ik al mijn angsten zou vergeten.

De vier regels, die hierboven staan beschreven, komen uit het zelfgeschreven lied “Kind van God” waar iedereen die voor Hem gekozen heeft zich in mag verplaatsen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik geïnspireerd om deze tekst op papier te zetten. Het lied is een opsomming van bemoedigingen, beloftes en aansporingen die God voor ons heeft. Voor iedereen die kind van God is, maar toch stiekem angst koestert voor bepaalde dingen in het leven. Voor iedereen die God “Vader” noemt, maar eigenlijk toch niet durft uit te stappen in geloof en te doen waarvoor hij of zij geroepen is. En dat omdat dit leven af en toe gewoon eng kan zijn.

Even iets anders: Komende zaterdag is het zover! In de Hervormde kerk – een ongelooflijk prachtige locatie! (Doarpsstritte 50 Lioessens) – zal ik van 19:30 tot 21:30 mijn eigen liedjes komen zingen in de vorm van een benefietconcert. Dit concert is georganiseerd door en voor twee bijzondere mensen, met een heel bijzondere missie. Zij gaan namelijk drie weken naar het “Kindertehuis Horeb” in Brazilië, een huis dat kinderen aan een nieuw (gezins)leven helpt. Kinderen die bang, alleen, eenzaam, verdrietig, boos of verlaten zijn. “Door woord en daad en veel gebed komen deze kinderen in aanraking met de genezende Liefde van God de Vader en leren zij een relatie met Hem op te bouwen,” staat geschreven op de site. Hoe mooi, maar ook hoe moedig is die missie…

Afgelopen woensdagavond, toen ik al in bed lag en nét wilde gaan slapen, begon mijn telefoon te zoemen. Vaak ga ik dan lekker slapen en kijk ik ’s ochtends vroeg wie mij zo laat nog besloot te berichten (meestal is het een late welterusten van mijn vriend). Maar woensdagavond maakte ik een uitzondering. Ik had een bericht op mijn facebook-site ontvangen van een vrouw die ik niet kende. Zij vertelde dat die avond haar computer was vastgelopen op mijn muziekpagina en dat ze zodoende erachter was gekomen dat ik zaterdag een benefietconcert geef voor het Horeb Kindertehuis in Brazilië. Dat vond zij heel bijzonder, want juist daar was zij geweest. Ze wenste me veel succes. Deze vrouw was ook een zangeres, maar zei dat ze eigenlijk nog niet de stap had durven maken om hier iets mee te gaan doen voor Gods koninkrijk… terwijl ze wel sterk het gevoel had dat God dat van haar vroeg. Het vastlopen van haar computer op mijn pagina, was voor haar een nieuwe aanmoediging van God.

In deze dingetjes zie ik heel duidelijk Gods knipoog. Hij vertelt me dat ik goed op weg ben, maar ook moedigt Hij me opnieuw aan via iemand anders. Dat motiveert mij om niet angstig te zijn, maar Zijn beloftes in mijn achterhoofd te houden, zoals het lied “kind van God” beschrijft. Komende zaterdag ga ik dit lied zeker zingen, zodat iedereen er sterkte en kracht uit kan halen!

Dus voor mij, voor als ik zaterdag (en de overige komende tijd) ga uitstappen in geloof door te zingen voor Hem op het podium… Voor de twee moedige mensen die met hun gezin naar het Kindertehuis in Brazilië reizen om daar te helpen… Voor de arme hulpeloze kinderen die daar wonen en al zoveel hebben moeten meemaken, al zo moeten vechten voor een leven… maar ook voor die vrouw die graag zingt en van wie God vraagt of zij dit talent voor Hem wil inzetten:

Kind van God, jij hebt hier niets te vrezen.

Liefs Jildou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>